Categorieën
Algemeen

PBM

Sinds 14 maart verloopt de levering van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) van de regionale coördinatiepunten die zijn ingericht onder de verantwoordelijkheid van de Directeur Publieke Gezondheid in iedere regio. De verdeling verloopt indien mogelijk via koepels; in onze situatie via ZorgScala. In de regel zal elke dinsdag een opgave worden gevraagd aan de leden van ZorgScala, waarop op donderdag wordt geleverd. Het betreft dan weekleveringen. De eerste zending is vandaag, 26 maart, aangeleverd en verdeeld. Hoewel het een grote hoeveelheid betrof, moesten we ook comstateren dat een aantal artikelen slechts beperkt of in het geheel niet leverbaar was. Het actie centrum GHOR krijgt enorm veel berichten binnen, om dit beheersbaar te houden vragen zij in de eerste plaatst om terughoudend te zijn met vragen en mailtjes. Zij werken hard aan een Q&A en overige communicatie. Ook vragen zij met klem om de route via ZorgScala te bewandelen wanneer het gaat om aanvraag van PBM.