Domotica toepassing in de zorg

Zorgmedewerkers in verpleeghuizen ondersteunen in hun huidige werk door middel van technologische toepassingen en daarmee toekomstbestendig zijn, dat is waar het project ‘Domotica toepassingen’ voor staat. Stichting Eykenburg en Cardia onderzoeken de mogelijkheden van domotica, waardoor zorgmedewerkers zich weer kunnen focussen op de daadwerkelijke zorgverlening en cliënten optimale zorgverlening ervaren.

Het onderzoek richt zich op de mogelijkheden van onafhankelijke domotica platforms en de praktische toepasbaarheid hiervan, die voldoet aan de wensen van beide organisaties. Het Zorgkantoor CZ ondersteunt dit project door transitiemiddelen vanuit het kwaliteitskader beschikbaar te stellen. ZorgScala voorziet in de optimale verbinding binnen de Haagse regio, door de resultaten en de tools te delen met de aangesloten organisaties. De diverse domotica mogelijkheden worden in kaart gebracht en getest, zodat het domotica aanbod naar behoefte van de cliënten kan worden ingezet. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de zorg gerelateerde mogelijkheden, maar ook naar de mogelijkheden voor de consumenten zodat de cliënt van dezelfde gemakken wordt voorzien als in de thuissituatie. Door deze technologische ontwikkelingen worden de zorgmedewerkers ontlast en wordt de ouderenzorg weer aantrekkelijker voor de (potentiële) zorgmedewerkers.

Meer informatie over het project lees je terug in het projectplan ‘Domoticatoepassing’, terug te vinden bij de downloads op deze pagina. De voortgang van dit project wordt tevens op deze pagina gepubliceerd. Abonneer je op de nieuwsbrief om niks te missen over dit project.

Benieuwd naar de voortgang en resultaten van dit project? Bekijk ons rapportagedashboard.

eykenburg_logo
Thema
Innovatie & technologie
Soort item
Projecten
Thema tags
behoud
instroom
Trefwoorden
Domotica
efficiënte zorgverlening
Innovatie
Technologie
Contactpersoon

Martin Blauw

Martin Blauw