Lerend Wijkcentrum Teylingen

Een samenleving helpen creëren, waarin mensen elkaar zien, horen en kennen. Bij die missie wil Stichting Welzijn Teylingen, partner van het CIV Welzijn & Zorg, graag professionals in opleiding betrekken. Zij nam het initiatief voor het CIV-project Lerend Wijkcentrum Teylingen. Hierin werkt zij met drie andere partners samen: mboRijnland zorgt voor de studenten; Marente, Holland Rijnland en GGZ Rivierduinen voor de praktijkopdrachten.

In dit project verruilen studenten Social Work twee dagen per week de school voor de werkvloer – het Lerend Wijkcentrum Teylingen – om de zelfredzaamheid van kwetsbare wijkbewoners te bevorderen. Zo vraagt zorgverlener Marente hun om bepaalde ouderen te begeleiden naar de gym. Via GGZ Rivierduinen maken ze met psychiatrische patiënten bijvoorbeeld maaltijden.

Al lerend ervaren zij hoe je in een goede samenwerking tussen wijkcentrum, ggz-instelling en zorgverlener betekenisvol kunt zijn voor mensen die wat extra aandacht nodig hebben. Twee docenten zijn in Lerend Wijkcentrum Teylingen aanwezig hen te begeleiden. Met deze vorm van hybride leren verwacht het CIV Welzijn & Zorg dat het welzijnswerk een extra impuls krijgt van jonge professionals.

Thema
Zorg thuis
Soort item
Nieuws
Thema tags
behoud
instroom
Trefwoorden
hybride onderwijs
mbo
social work
zorg
Contactpersoon

Astrid Prakke

Astrid Prakke