Leeuwendaal zoekt voor Zorgscala een Verenigingssecretaris

De organisatie
In gezondheid kunnen genieten van de oude dag, wie wenst dat niet?

ZorgScala is een vereniging van organisaties in de regio Haaglanden die dit mogelijk maakt. Als branchevereniging bestaat ZorgScala op dit moment uit dertien organisaties, die verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg en thuiszorg aanbieden in de regio Haaglanden: Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer.

De leden zijn pluriform qua identiteit en schaal, waardoor iedere partij een eigen unieke inbreng levert. Als specialisten in de  wlz/zvw/wmo-vvt slaan zij de handen ineen voor een gemeenschappelijk doel: de beschikbaarheid van kwalitatief goede intramurale ouderenzorg, -verpleging en -zorg bij mensen thuis. Sinds 2004 versterkt ZorgScala de positie van de leden en bevordert ZorgScala een cliëntgericht zorgaanbod waarin ontwikkeling en kwaliteit voorop staan. De leden van ZorgScala en de stakeholders bereiken dit doel door de samenwerking aan te gaan en kennis te delen rondom de verschillende actuele en uitdagende thema’s binnen het domein van de ouderenzorg.

De Functie van Verenigingssecretaris
De verenigingssecretaris vormt het aanspreekpunt voor de bestuurders van de bij ZorgScala aangesloten organisaties, die allen uitdaging zien in en betrokken zijn bij de thema’s en uitdagingen die de wereld van de ouderenzorg zo dynamisch maken. Hoewel deze uitdagingen binnen elk van de aangesloten ouderenorganisaties spelen, kan de visie op deze onderwerpen per organisatie verschillen. Iedere bestuurder zit in de vergadering als vertegenwoordiger van de eigen organisatie en is tegelijkertijd gericht op het collectief belang.

Het Profiel
ZorgScala is op zoek naar een verenigingssecretaris die de portefeuillehouders en het bestuur adviseert en faciliteert. Iemand die de vvt-sector kent en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen heeft. Een verenigingssecretaris die goed kan organiseren en zaken vanuit verschillende invalshoeken weet te benaderen. Als verenigingssecretaris ben je een spin in het web en ben je uitstekend in staat partijen aan elkaar te verbinden. Je combineert een dienstverlenende en faciliterende houding met een autonoom karakter, waardoor je een onafhankelijke positie kunt innemen. Je bent betrokken zonder partijdig te zijn.

Als verenigingssecretaris ben je diplomatiek en heb je respect voor de identiteit van elke organisatie. Je weet het collectief belang binnen de thema’s op tafel te krijgen, te houden en onderstreept het belang om gezamenlijk de uitdagingen en centrale thema’s in de ouderenzorg aan te pakken. Je bent uitstekend in staat om te laveren tussen mogelijk verschillende inzichten en het collectief belang voorop te stellen.

Je hebt een vlotte pen en bent in staat om desgewenst inhoudelijke scenario’s uit te werken of mogelijke oplossingen voor te bereiden en te presenteren.

Als verenigingssecretaris voldoe je verder aan de volgende eisen:

  • Je bent HBO+/academisch opgeleid en hebt ruime ervaring in een beleidsmatige functie en met strategische aandachtsgebieden.
  • Je hebt kennis en ervaring met het zorgdomein. Daarnaast ben je bereid je verder te blijven verdiepen in de belangrijke ontwikkelingen binnen de ouderenzorg. Je begrijpt ook hoe de zorgketen functioneert.
  • Je hebt ruime ervaring met het werken in een polifiek bestuurlijke context.
  • Het bekend zijn met de dynamiek van een vereningingsstructuur is een pré.
  • Je kent de regio met haar grote verscheidenheid (sociaal-economisch, politiek-bestuurlijk, maatschappelijk)

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgaven en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je hier kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Bianca van Winkel, senior adviseur werving en search en Aniek Hollanders, adviseur werving en search van Leeuwendaal. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met beide contact opnemen. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met Ewoud  Heineken. Zij zijn allen bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, ga naar de website van Leeuwendaal, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op dinsdag 19 oktober 2021.

Thema
Zorg thuis
Soort item
Nieuws
Thema tags
instroom