Inspiratiesessie ‘Regionale invloed op Juiste Zorg op de Juiste Plek’

In september organiseert PGOsupport vier inspiratiesessies over effectief en gelijkwaardig samenwerken voor betere kwaliteit van zorg en leven. Binnen deze reeks is er een volledige sessie gewijd aan de regionale invloed op de Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP). Hierbij staat het patiëntenperspectief centraal.

Je moet schieten, anders kun je niet scoren

Aandacht voor welbevinden van mensen en goede zorgverlening bereik je niet alleen in de huisartsenpraktijk, het ziekenhuis of het verpleeghuis. Het vraagt juist samenwerking tussen heel veel partijen. Om samenwerking te verstevigen werkt het zorgveld al een aantal jaar aan de veranderbeweging van de Juiste Zorg op de Juiste Plek; over de muren van de verschillende zorgdomeinen heen.

De inbreng van patiënten is hierbij belangrijk, maar juiste deze inbreng valt (nog) tegen. Om deze inbreng te verstevigen, organiseert PGOsupport deze online inspiratiesessie op dinsdag 22 september van 16:00 tot 17:00. Leer van goede voorbeelden, deel je eigen ervaringen en ontdek hoe jij kan bijdragen aan de Juiste Zorg op de Juiste Plek met oog op het patiëntenperspectief.

Volledige programma

In totaal organiseert PGOsupport vier inspiratiesessies, op verschillende dagen van 16:00 tot 17:00. Op 1 oktober komt alles samen in een interactieve talkshow. Je kunt je opgeven voor alle of enkele van deze inspiratiesessies. Hieronder tref je een beknopt overzicht van alle onderwerpen:

  • Organiseren van de zorg van onderop – donderdag 10 september
  • Impact realiseren, wat is het en hoe doe je het? – donderdag 17 september
  • Regionale invloed op Juiste Zorg op de Juiste Plek – dinsdag 22 september
  • Vruchtbare samenwerking patiëntenorganisatie en zorgorganisatie – donderdag 24 september
  • De online talkshow #aandeslag – donderdag 1 oktober

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 22 september
  • Tijd: 16:00 – 17:00
  • Vorm: online sessie
  • Kosten: gratis
  • Voor wie:

Patiëntenorganisaties
Voorzitters, bestuursleden, beleidsmedewerkers, vrijwilligers die (regionale) zorgontwikkelingen en innovatie als aandachtsgebied hebben en leden die hierin geïnteresseerd zijn.

Stakeholders van patiëntenorganisaties die zich bezighouden met JZOJP en nadrukkelijk zijn geïnteresseerd in het betrekken van mensen die zelf gebruikmaken van zorg, ondersteuning en welzijn. Denk aan gemeenten, zorgverzekeraars, zorgaanbieders en hun koepel/brancheorganisaties. Adviesorganisaties (zoals ROS-en).

Thema
Langdurige zorg
Soort item
Nieuws
Thema tags
langdurige zorg
Trefwoorden
inspiratiesessies
Patiëntenorganisaties
patiëntenperspectief