7 zij-instromers gestart dankzij samenwerking KHN en Stichting Eykenburg

In een periode waar sommige sectoren een overschot aan personeel heeft en andere sectoren schreeuwen om extra personeel, is samenwerking het devies. Zorgscala heeft afgelopen periode de verbinding gelegd tussen twee van deze sectoren, namelijk de horeca en de zorg. In samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Van Leeuwen Catering en Stichting Eykenburg starten deze periode 7 zij-instromers met een tijdelijke zorgbaan in de regio Haaglanden.

Van horeca naar zorg
Paul Schreuders, Accountmanager van Van Leeuwen Catering, een cateraar van verantwoord eten en drinken op scholen, voor overheden en het bedrijfsleven, spreekt nu al van een succes. “Na een heftige eerste lockdown zijn we de zomer weer positief begonnen. De tweede lockdown heeft daarin behoorlijke impact gehad. Dat mijn zoektocht naar een tijdelijke oplossing zou eindigen bij de Haagse ouderenzorg had ik vooraf niet verwacht. Maar het is geweldig dat 7 parttime medewerkers van ons bij Stichting Eykenburg aan de slag kunnen.” Het is eind januari als Paul Schreuders beseft dat de horecasector voorlopig gesloten blijft. Vanwege een structurele overcapaciteit gaat hij op zoek naar branches waar de handen van zijn medewerkers harder nodig zijn. Via Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wordt Paul gekoppeld aan Annouk van Es, projectleider Zorgscala/RAAK-VVT. In een maand tijd is de samenwerking gerealiseerd met Stichting Eykenburg, één van de leden van Zorgscala. Paul: “Het is fijn dat alle betrokken partijen hard hebben gewerkt om deze samenwerking binnen korte tijd tot stand te brengen. Wij zijn dankbaar dat ons personeel ingezet kan worden binnen sectoren die dit nu extra hard nodig hebben.”

Bereidwilligheid
Je personeel inzetten in een andere branche, in dit geval de Haagse VVT, klinkt als iets dat heel complex werkt en veel administratie met zich meebrengt. Paul: “de afgelopen weken is iedereen zo ontzettend bereidwillig gebleken om deze samenwerking tot stand te laten komen. Het proces is relatief eenvoudig en zou organisaties niet moeten weerhouden om het gesprek aan te gaan.” Branca, recruiter bij Stichting Eykenburg, vult aan, “Het is geweldig om te zien hoe verschillende branches elkaar helpen in deze voor veel bedrijven moeilijke periode. Wij zitten te springen om extra handen in de zorg en zijn blij dat we nu dankzij dit initiatief tijdelijk nieuwe collega’s mogen verwelkomen! Tegelijkertijd kunnen we Paul en zijn medewerkers helpen. Ik hoop dat meer mooie branche overstijgende initiatieven mogen volgen.”

Hulp voor de Haagse VVT
Stichting Eykenburg ontvangt deze periode 20 nieuwe collega’s, waarvan 7 via KHN. Dat smaakt naar meer! En ook Van Leeuwen Catering staat open voor verdere samenwerkingen. “In deze tijd waar een hoop sectoren zwaar getroffen worden is het belangrijk om als bedrijf positief proberen te blijven en opzoek te gaan naar creatieve oplossingen. Juist nu moeten we de handen ineen slaan om gezamenlijk deze moeilijke periode door te komen, daarom is deze samenwerking zeer waardevol,” – aldus Paul. Zorgscala blijft verbinding zoeken met sectoren die tijdelijk te maken hebben met overcapaciteit en probeert op maat verbindingen tot stand te brengen. Annouk van Es, projectleider Zorgscala/RAAK VVT sluit af, “Het is goed om te zien dat het samenwerkingsverband Zorgscala / RAAK VVT zorgt voor snelle en goede toegang en een snelle bemiddeling.”

Meer info?
Geïnspireerd door dit verhaal? Ziet jouw organisatie mogelijkheden tot samenwerken, waarbij de Haagse VVT extra ondersteuning kan bieden? Neem dan contact op met Annouk van Es via annouk.van.es@zorgscala.nl.

 

Thema
Behoud & instroom
Soort item
Nieuws
Thema tags
behoud
instroom
Trefwoorden
arbeidsmarkt
extra handen
ondersteuning
opleiden
ouderenzorg
VVT branche
zij-instroom
zorgmedewerkers
Contactpersoon